Ще съумее ли Лондон да запази позициите си

Пазарен коментар на Мартин Илиев, 07.07.2016

Графика: Паундът се откъсва от дъното. Източник: Bloomberg Terminal Графика: Паундът се откъсва от дъното. Източник: Bloomberg Terminal

"През днешния ден паундът, малко или много, успя да се откъсне от прокобата да стои на 31-годшино дъно и се оттласна нагоре". Това каза Мартин Илиев в своя пазарен анализ в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria. 

Не е учудващо, че срещата на финансовия министър Карни, която цели да тушира негативния ефект от Brexit върху британската финансова система, е с американския банков елит, каза още Илиев. "Те имат голям бизнес в Ситито. За Великобритания Brexit е сериозно предизвикателство, особено за Лондон като финансов център. Но и за самите международни банки, които са разположени там, не би било лесно, ако се стигне до изтегляне на бизнеса от Великобритания. Това ще означава преструктуриране, промяна на приоритети и т.н. Никой не иска това да се случва". 

"Актуалната ситуация във Великобритания създава някои предимства за икономиката като стабилна законодателна и регулаторна рамка, която според общото изявление няма еквивалент в света, брилянтно подготвени кадри и др.".  

Вижте целия коментар: 

 

 

 

Последни новини
Още от Новини