Имаме много петрол в системата: Vitol

Йън Тейлър, директор на Vitol

Петролната платформа Казабланка на Repsol SA в Средиземно море, пред бреговете на Тарагона, Испания. 28 юни 2016.  Photographer: Angel Navarrete/Bloomberg Петролната платформа Казабланка на Repsol SA в Средиземно море, пред бреговете на Тарагона, Испания. 28 юни 2016. Photographer: Angel Navarrete/Bloomberg

Цената на петрола няма да се повиши особено в следващата година и половина, тъй като темповете на растеж на търсенето се забавят и рафинериите успяват да посрещнат потреблението на бензин и дизел, според най-голямата в света независима компания за търговия с петрол.

"Не виждам пазарът да тръгва нагоре", каза главният изпълнителен директор на Vitol Йън Тейлър в интервюто си за Райън Чилкот от Bloomber.

"Имаме много петрол в системата и ще ни отнеме доста време да го усвоим".

След като направи рали от 12-годишното дъно от $27.10 за барел през януари 2016, през юни цената на петрола сорт Брент варираше около $50 за барел.

Във видеото ще чуете цялото интервю на Йън Тейлър за запасите на петрол от САЩ, перспективите за повишение на цената и увеличаване на производството, както и кои са басейните в експанзия.

Вижте каква беше прогнозата за пазара на петрол на Vitol през февруари 2016.

 

Последни новини
Още от Новини