Може ли Китай да спаси пазара на смартфони

Брайън Ма, вицепрезидент IDC

Смартфони на Световния мобилен конгрес в Шанхай. 29/6/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Смартфони на Световния мобилен конгрес в Шанхай. 29/6/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Брайън Ма, вицепрезидент IDC коментира играчите на пазара на смартфони в Китай и възможностите, които вижда в региона. Кои пазарни сегменти се развиват на фона на свиването на пазара и забавянето на растежа на китайската икономика. Интервю за Том Макензи, Bloomberg по време на Световния мобилен конгрес в Шанхай, Китай на 30 юни 2016.

 

Какво да направят още Xiaomi, Apple, Huawei, за да запазят ръста тук при забавянето на икономиката?

Виждаме как много от играчите гледат към други сегменти. Било устройства, които се носят на тялото или виртуална реалност /VR/, дрони и т.н.

Търсят ръст на тези нововъзникващи сектори, където ръстът е много по-голям.

 

Това е фрагментирано пространство, нали? Все още хората говорят за виртуалната реалност като за някаква фантастика. Но всъщност виждаме истински иновации сред китайските играчи в сектора.

Да. Най-после стигнахме до момента, в който виртуалната реалност започна да вижда подем. Към края на годината ще тя ще стане .. не бих казал мейнстрийм, но поне ще започнем да я срещаме по-често.

Потребителите ще започват да опитват повече, както и компаниите.

Виждаме как все повече търговци - било на системи, базирани на смартфони или на PC. Най-интересното е, че индустрията толкова много се вълнува.

Например при персоналните компютри и смартфоните пазарът се забавя. Къде е растежът? Във виртуалната реалност. И виждаме как голяма част от тях се насочват натам.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Вижте продуктите, които бяха показани на Световния мобилен конгрес в Шанхай: снимки.

Последни новини
Още от Новини