Uber и Pandora сключиха споразумение за партньорство

Сделката дава на Uber нова възможност да привлича шофьори и да засили присъствието на Pandora на ключовия автомобилен пазар

Приложението на Didi отворено на екрана на смартфон в Шанхай, Китай; Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Приложението на Didi отворено на екрана на смартфон в Шанхай, Китай; Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Услугата за споделено пътуване Uber интегрира онлайн радиостанцията Pandora в своето приложение, така че шофьорите да могат да я слушат по-лесно по време на път, обявиха двете компании, съобщава Investor.bg.

Сделката дава на Uber нова възможност да привлича шофьори и да засили присъствието на Pandora на ключовия автомобилен пазар. Програмата стартира в понеделник в САЩ, Австралия и Нова Зеландия – страните, в които Pandora оперира, като няма да включва реклами през първите шест месеца.

Ходът поставя Pandora в центъра на вниманието на близо 450-те хил. шофьори на Uber в САЩ.

Uber от своя страна залага на ново музикално изживяване както за шофьорите, така и за возещите се. Тя вече има сделка с популярната музикална стрийминг платформа Spotify, чрез която позволява на пътниците да избират музика, която да звучи, докато се возят. Освен това компанията се готви да пусне програма с Pandora, предлагана като друга опция за пътниците.

Uber заяви, че извършените миналата година промени в приложението ѝ за шофьори, са позволили по-лесното интегриране на решения на трети страни като Pandora.

По-голяма част от аудиторията на Pandora слуша музика безплатно с реклами, но базираната в Оукланд, Калифорния, компания се готви да пусне услуга по поискване. 

Последни новини
Още от Новини