Вл. Сиркаров с лекция за функциите на парите и структурата на паричните системи

Aвторът и водещ на Boom & Bust ще участва в инициативата по повод 15 години Investor.bg

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кои са трите основни функции на парите? Какъв е произходът им? Кои са основните етапи в трансформирането на паричните системи? Каква е разликата между стоковия стандарт и днешната фиат парична система? На тези и още въпроси на бъдещите финансови експерти ще отговори водещият на Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров във втората видеолекция по повод 15 години Investor.bg. Всеки може да изпрати въпроси към лектора на 15godini@investor.bg до 28 юни.

Владимир Сиркаров е финансов анализатор, специалист в областите парична политика, макроикономика, капиталова и валутна търговия и инвестиционни стратегии. Бакалавър е по финанси и магистър по финансови пазари (НБУ). Разработва докторска дисертация в областта на паричните системи и теоретичните концепции за парите и кредита.

Сиркаров е автор на десетки публикации и анализи за банковата система, международните пазари и други актуални теми от света на финансите. Има сериозен опит като лектор в различни форуми, както и като преподавател в курсове за финансова грамотност. Организатор е на международни конференции за парите и банковата система, насочени към икономическата общност и младите хора у нас.

Владимир Сиркаров води Boom & Bust заедно с Кузман Илиев от 2011 г., като и има коментарна рубрика в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Това лято Investor.bg дава уникална възможност на студентите по икономика, финанси и бизнес да научат нещо ново, което не може да се открие в учебниците. Водещите на Bloomberg TV Bulgaria ще споделят своите знания и натрупан опит в серия от ексклузивни видеолекции онлайн на Investor.bg. Инициативата е част от кампанията по повод 15-тата годишнината на Investor.bg, в която предприемачи и експерти споделят ноухау със студентите в открити лекции.

В първата видеолекция Кузман Илиев разкри как функционира предприемачеството у нас и за кои държавни намеси трябва да са подготвени бъдещите бизнесмени.

„Със сигурност има успешни бизнеси, които не зависят от обществените поръчки. Примери за това в България са Walltopia, Telerik, компании, които са от сектори, независещи от държавното преразпределение на т. нар. публични блага“, коментира той по въпрос, изпратен от потребител.

Кузман Илиев насърчи всички студенти и млади хора да не се отказват от мечтите си за самостоятелен бизнес и предприемачество, като същевременно подчерта и важността за диверсификация на юрисдикцията или излизане на други пазари, за да не е зависим предприемачът само от един пазар.

„Бъдещите предприемачи трябва да са големи практици, но е важно и концептуално да разбират бизнес процесите, за да не стават жертва на тенденции, които се случват вън от тяхното разбиране“, каза още той.

Всички съвети на Кузман Илиев гледайте в лекцията му тук!

Последни новини
Още от Новини