Защо Instagram пуска 60 сек. видео

Кевин Систръм, гл. изп. директор Instagram

Кевин Систръм, гл. изп. директор Instagram в офиса на компанията в Менло парк, Калифорния. 20 юни 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Кевин Систръм, гл. изп. директор Instagram в офиса на компанията в Менло парк, Калифорния. 20 юни 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Директорът на Instagram Кевин Систръм за възможностите на платформата, плановете й за живо видео, по-дългите видеа, които пуска и конкуренцията. Интервю за Емили Чен от Bloomberg West за предаването Studio 1.0. по Bloomberg. Instagram има по 300 млн. посетители ежедневно.

 

Пуснахте видео.. през юни 2013. Сега дневно в Instagram се споделят 95 млн. видеа и снимки. Как са разпределени видеата и снимките?

В последните 6 месеца времето, което хората отделят за гледане на видео се е увеличило 150% само за този период.

Тук става дума за ново поколение. Хората гледат все повече видео.

 

Вървите и към по-дълги видеа - до 60 сек. Какви са плановете ви?

Обратната връзка, която получихме ни показа, че 15 сек. е твърде кратко време, за да се види нещо атрактивно и динамично.

 

Ще пуснете ли live стрийминг?

Може би, някой ден. Facebook го направи. Ние разполагаме с тази технология. За нас е важно да разберем как може да се включи в Instagram.

Не става дума просто да се използва някаква технология, за да кажем, че вече имаме live.

 

Snapchat. Един техен служител ни каза, че са разтревожени, че Facebook и Instagram са по-изплашени от Snapchat. Страх ли ви е от тях?

Не ни е работа да се страхуваме толкова, колкото да разбираме какво става по света.

Ние се конкурираме с много услуги - за повече време и повече очи. Но да постигнеш 500 млн. потребители по света е голямо предизвикателство. От тях 300 млн. потребители са активни ежедневно и отварят Instagram всеки ден по 21 минути. Това е много.

Изобщо не седим доволни и не си мислим, че това ще продължи вечно. Трябва да продължаваме с иновациите и да пускаме продукти.

Харесва ми, че днес повече хора снимат, отколкото преди 2г. заради компании като Snapchat и други. Periscope е чудесен пример за това.

 

Facebook конкуренция ли ви е?

Не обичаме да ги смятаме за конкуренция. Аз имам страхотни отношения с Марк и Ян, и с Брендан от Occulus. Ние се опитваме да намерим начина да работим заедно по-добре, а не как да работим един срещу друг.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Четете още: Къде ще расте Instagram, втора част на интервюто за Емили Чен.

Последни новини
Още от Новини