Онлайн търговията се развива експоненциално

Лойд Дорфман, основател и президент на Travelex

Табела на офис на Travelex UK Ltd. в Лондон. 24/8/2015. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Табела на офис на Travelex UK Ltd. в Лондон. 24/8/2015. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Основателят и президент на Tralevelex Лойд Дорфман за създаването на компании онлайн и перспективите пред развитието на тървията в интернет. Интервю за Франсин Лакуа от Bloomberg Лондон.

 

Ако днес измисляхте Travelex, а не преди много време, сигурно щяхте да сте по-прозрачни, щеше да има повече смущения онлайн. Сега по-трудно ли се започва онлайн бизнес или по-лесно?

Не, днес е по-лесно да започнеш бизнес онлайн. Сега можеш да основеш фирма от спалнята си. Начините на комуникация са други. Просто излизаш онлайн. И е чудесно, че хората го правят.

В тази страна миналата година имахме рекорден брой от около новостартирали 600 000 бизнеси.

Започнах на 24г. Тази година правя 40г. от основаването на Travelex.През 1976 имахме един малък офис до Бритиш музеум в Лондон. Не стъпих на първото летище чак 1985-6. Преломът дойде като стъпихме на 125 летища. Ние сме един от най-големите търговци на валута.

Виждате сега колко бързо фирми като Uber, Airbnb и другите, които познаваме добре станаха глобални. Навремето нямахме интернет. Светът, в който започнах беше доминиран от някои от най-големите и стари банки на света.

Най-хубавото на днешния ден е това, че няма работни места доживот. Целият начин на правене на всякакъв бизнес се промени.

Travelex е доказателство за това как се промени начина на обмен на пари.

Doddle е начин на пазаруване и получаване на пратки - това също се промени.

Светът на онлайн пазаруването расте експоненциално.

Цялото интервю гледайте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини