Twitter залага на машинното самообучение

Социалната медия придобива Magic Pony Technology

Twitter - лого. Снимка: Scott Eells/Bloomberg Twitter - лого. Снимка: Scott Eells/Bloomberg

Социалната медия Twitter ще увеличи експертизата си в сферата на машинното самообучение (Machine Learning) чрез придобиването на Magic Pony Technology. Magic Pony е базирана в Лондон, която използва концепцията на машинното самообучение в сферата на видеото.

Машинното самообучение е клон на друга тенденция във високите технологии - изкуственият интелект – като представлява технология, която позволява на компютрите да използват данни, за да правят прогнози.

Не липсват и мнения, че машинното самообучение може да промени индустрията на иновациите така, както преди години това направиха мобилните технологии и интернет.

Изглежда и Twitter иска да се позиционира добре за този момент с придобиването на Magic Pony. От социалната медия коментираха, че технологията на придобитата компания „ще бъде използвана, за да се засили силната позиция на Twitter във видео съдържанието и в съдържанието на живо“.

Растежът на потребителите на Twitter стагнира и компанията е поставена под напрежение да добави нови инструменти, които да дадат предимство на услугите ѝ и да помогнат за привличането на повече потребители. 

Последни новини
Още от Новини