BMW няма план Б при Brexit

Йън Робъртсън, член на борда и директор Продажби BMW

Представянето на Rolls-Royce Vision Next 100 на Bayerische Motoren Werke AG (BMW) в Лондон на 16 юни 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Представянето на Rolls-Royce Vision Next 100 на Bayerische Motoren Werke AG (BMW) в Лондон на 16 юни 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

BMW отбелязва своята 100-годишнина. По този случай в Лондон компанията представи Vision Next100.

Концептуалният автомобил е много особен, но това не го прави по-малко интересен, съобщава Bloomberg. Vision Next 100 на Rolls е почти 6м дълъг и 1,5м висок с визията на суперяхта и трябва да въплъщава целите на бранда за следващите 100г.

Появява се в края на производството на седмото поколение Phantom и е част от поредицата концептуални модели, които BMW Group разработва по случай вековния си юбилей през 2016.

Компанията показа BMW Vision Next 100 в Мюнхен през март и концептуалния модел на Mini на 16 юни 2016.

/Снимката долу: Представянето на електромобила Mini Vision Next 100 на  Bayerische Motoren Werke AG (BMW) в Лондон на 16 юни 2016. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg/

Йън Робъртсън, член на борда и директор Продажби BMW коментира стратегията на автопроизводителя от Германия за бъдещето на луксозните коли и потенциалния ефект върху британските операции на компанията от вота във Великобритания на 23 юни 2016. Интервю за "Bloomberg ‹GO›" на 17 юни 2016.

"Ще дойде времето, когато нормата ще бъде нулеви емисии, ще има самостоятелна технология за шофиране и ще бъдат свързани и ще използват дигиталния свят,  доколкото е възможно. Това означава, че ще ги видим и в градска среда, в Лондон например", каза Йън Робъртсън, член на борда и директор Продажби BMW.

 

Brexit: какво ще означава това за BMW, а и за служителите? BMW имат много служители в Англия, как ще им се отрази Brexit?

Имаме 8 хиляди служители, в Шропшър е домът на трите фирми, Rolls-Royce, заводът на Mini в Оксфорд, както и завод за двигатели. Общо около 15 хиляди работни места зависят от BMW.

Каквото и да е решението, не означава, че ще има моментален ефект. Днес много пъти бях попитан дали имам план Б. Отговорът е не, нямам

Със сигурност в случай на Brexit, търговските сделки /с Германия, бел.ред. / ще са на дневен ред, но не знаем какви ще са условията, както и за какъв срок. Това, на което се наслаждаваме е свободното движение на коли, части както и свободното движение на работна ръка в Европа. Това е най-големият пазар в света, 500 милиона души.

Чуйте цялото интервю във видеото, превод на стажант-репортер Рад Манолов.

Новата визия на BMW за следващите 100г. - снимки.

Вижте още: автосалонът в Женева 2016 от екипа на Колела и галерия от автосалона в Пекин 2016 със снимки на фотографите на Bloomberg.

Четете още коментари на специалисти в Automedia.Investor.bg.

Последни новини
Още от Новини