Disney отвори парка си в Китай

Джей Миликен, старши партньор в Prophet

Посетителка на Disneyland в Шанхай позира с актьор, облечен като капитан Джак Спароу от Карибски пирати преди отварянето на тематичния парк. 8/6/2016.  Photographer: Qilai Shen/Bloomberg Посетителка на Disneyland в Шанхай позира с актьор, облечен като капитан Джак Спароу от Карибски пирати преди отварянето на тематичния парк. 8/6/2016. Photographer: Qilai Shen/Bloomberg

Walt Disney Co. отвори първия си тематичен парк в Китай, най-голямата инвестиция на компанията в чужбина от 5,5 млрд. долара.

Паркът трябва да привлече средната класа в страната и да се възползва от бурноразвиващия се вътрешен туризъм. Американската компания разчита на по-добри резултати от европейския си парк в Париж.

Директорът на Disney Боб Айгър каза на откриването, че "това е един от най-гордите и вълнуващи моменти в историята на Walt Disney Company".

Айгър откри парка заедно с вицепремиера на Китай. Двамата прочетоха поздравите на президентите на САЩ и Китай Барак Обама и Си Дзинпин.

Джей Миликен, старши партньор в Prophet за бранда Disney, как е приет в Китай и конкуренцията на Dalian Wanda. Коментар по повод отварянето на новия тематичен парк на Disney в Шанхай на 16 юни 2016 след десетилетие на строеж. Интервю за Ришаат Саламат от Bloomberg за предаването Trending Business.


"Явно пазарът расте много бързо, туризмът, който се оценява на около 600 милиона щатски долара се очаква да бъде удвоен до 2020. Но няма да остане без предизвикателства, конкуренцията на компании като Dalian Wanda, които са построили около 15 парка.
Също и Universal studios, които имат около 6 знамена тук.

Очакванията са в Китай да бъдат построени около 60 комплекса и паркове до 2020.

А и знаем, че Disney не винаги са успявали, загубите в Хонконг, а и паркът в Париж, който трябва да бъде реструктуриран".

 

 

Чуйте целия коментар във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини