Adidas прогнозира рекордни продажби на фона на Евро 2016

Приходите на компанията може да стигнат 2,5 млрд. евро

Топка на Adidas. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Топка на Adidas. Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Гигантът в сектора на спортната екипировка Adidas прогнозира рекордни продажби на футболна екипировка през тази година благодарение на тласъка, получен от Евро 2016.

Компанията прогнозира, че ще продаде футболни обувки, фланелки, топки и друга екипировка на стойност 2,5 млрд. евро през 2016, съобщава Bloomberg. По този начин приходите на компанията от сегмента ще надхвърлят реализираните през 2015 2,2 млрд. евро.

„Спечелихме пазарен дял на ключови пазари и предложенията ни в сферата на обувките се приемат добре от младия сегмент, към който сме се насочили“, коментира главният изпълнителен директор на Adidas Хърбърт Хайнер.

Заради провеждащото се в момента във Франция Европейско първенство по футбол, 2016 е ключова година за производителите на спортна екипировка, като Adidas и Nike.

Adidas продължава дългогодишното си партньорство с един от фаворитите за спечелване на турнира – Германия. Компанията прогнозира да продаде 1,3 млн. екипа на германския национален отбор през 2016.

Adidas обаче прекрати някои от партньорствата си с водещи европейски отбори, за да насочи повече средства към маркетингови дейности, насочени към отделни спортисти, които да повлияят младите потребители.

От 1 октомври Adidas ще има нов главен изпълнителен директор, като това е Каспер Рорстед. Той ще продължи досегашната стратегия на компанията да излиза с нови модели маратонки и кецове на всеки няколко месеца, коментира сегашният изпълнителен директор на компанията Хърбърт Хайнер. По думите му, ако това не се случи, Рорстед ще трябва да уволни останалите четирима изпълнителни директори на  Adidas.

Последни новини
Още от Новини