Uber разширява научноизследователския си център у нас

Компанията ще утрои персонала си

Приложението за споределени пътувания Uber. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Приложението за споределени пътувания Uber. Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Uber България получи сертификат за инвестиция клас А за проект за разширяване на съществуващия си научноизследователски център за разработка и поддръжка на високотехнологичен софтуер. В него вече работят над 20 инженери, наети на пълен работен ден. Планът на компанията е да увеличи персонала до 60 души в рамките на една година, съобщава Българската агенция за инвестиции.

Центърът на Uber ще създава високотехнолигичен софтуер, който е от критично значение за компанията. Софтуерът ще бъде използван в над 330 града в повече от 60 държави, пише Investor.bg.

Инвестиционният проект трябва да създаде атрактивни работни места за висококвалифицирани софтуерни специалисти и ще предостави възможност да се работи върху върхови технологии. Разработеният софтуер ще обслужва електронните плащания и издаването на електронни фактури на клиентите, които ползват онлайн платформата на Uber, посочват от Агенцията.

Хъбът ще осигурява и постоянна поддръжка на разработения софтуер. Инженерите, назначени в България, ще наблюдават работата на софтуера и ще отстраняват възникнали проблеми.

Софтуерът за обслужването на плащания и електронни фактури постоянно ще се обновява според нуждите на Uber Technologies, мащаба на бизнеса и промените на местните законодателства в държавите, в които Uber оперира. 

През януари генералният мениджър на компанията за България Димитър Радуков заяви, че "Uber има нужда да назначи поне 40-50 инженери в София през 2016 г.". В началото на годината компанията обяви, че стартира кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София.

Инженерният център отвори врати през 2015 г. и е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави. „Uber има инженерни центрове в САЩ, България, Холандия, Индия, Дания и Литва и наш приоритет в момента е да разширим този в София. Той е от глобално стратегическо значение заради качеството на ИТ инженерите у нас и това е причината да не търсим хора само от София. Освен билборд кампанията, стартирахме и специален сайт, чиято цел е да достигнем до максимален брой потенциални кандидати“, обясни Радуков.

Последни новини
Още от Новини