JPMorgan не очаква промени в размера на приходите и разходите през 2016

Разходите ще са на нива от около 56 млрд. долара

JP Morgan Chase, Ню Йорк. Снимка: Peter Foley/Bloomberg JP Morgan Chase, Ню Йорк. Снимка: Peter Foley/Bloomberg

JPMorgan Chase & Co. очаква приходите и разходите да останат почти непроменени спрямо предходната година, каза главният финансов директор Мариан Лейк, съобщава Bloomberg.

Разходите ще са на нива от около 56 млрд. долара, а приходите приблизително ще покрият миналогодишните нива, обяви Лейк по време на пресконференция в Ню Йорк. Тя потвърди още веднъж прогнозата на банката, че приходите от дейността ще нараснат с около процент на годишна база през второто тримесечие.

“Общите приходи на годишна база почти няма да се променят. Причината за това е, че разширяването на пазарите се компенсира от по-ниски такси при корпоративното и инвестиционното банкиране”

“JPMorgan не е защитена от ниските лихвени проценти, които подкопават приходите на сектора, въпреки че значимостта на банката създава предимства“, подчерта Лейк.

Водена от главния си изпълнителен директор Джейми Даймън банката въведе нови регулации и изисквания за капитала и успява да оцелее на фона на волатилните пазари, където след сериозното потъване на цените на петрола вече виждаме възстановяване. 

Последни новини
Още от Новини