Големият бизнес държи барута си сух около Brexit

Какво казват изпълнителни директори за ефектите от Brexit върху бизнеса

Снимка: Jason Alden/Bloomberg Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Докато шансовете Великобритания да гласува за напусне на Европейския съюз се увеличават, бизнесът си задава въпроса, как този избор би се отразил на техните резултати. Акциите и паундът отбелязаха спад във вторник, след като четири социологически проучвания поставиха кампанията за напускане на ЕС пред тази за оставане в съюза, а вестник The Sun се обяви за т.нар. BrexitAxa SA, най-големият френски застраховател предупреди, че има изключително голяма вероятност Великобритания да напусне Европейския съюз на 28-те нации. Следните коментари бяха обобщени от Bloomberg от различни разговори, срещи, конференции и изявления в социалните мрежи през този месец.

Даниел Пинто, главен изпълнителен директор за Европа, Близкия Изток и Африка, JPMorgan Chase & Co .:

"Пазарът не е остойностил изцяло Brexit. Така, че едно негативно събитие наистина може да доведе до някои корекции на пазара. " (1 юни)

Бил Грос, фонд мениджър, Janus Capital Management LLC:

"Ако Brexit се одобри, това са нужни няколко години, за да се изпълни. Опасността, обаче, е, че и други държави могат да усетят същия импулс - Франция, Финландия". (14 юни)

Акхил Джохри, главен финансов директор, United Technologies Corp .:

"Британският паунд вероятно ще отслабне. Вие виждате, че това е почти пряко свързано с изборите. Когато гласуването за Brexit върви нагоре, паундът отслабва. Мисля, че това са притесненията, които ще продължим да наблюдаваме. Но и от производствена гледна точка, ние изнасяме продукция извън Великобритания, и в зависимост от това как ще се развият събитията, може да има последици. Така че, ние като корпорация казваме - не вярвайте, че Brexit е добро, както за нас, така и за производствения сектор във Великобритания, но ще видим как се играе ". (9 юни).

Робърт Уолш, CFO, Evercore Partners Inc .:

"Екипът ми казва, че Brexit прави по-трудно придвижването на сделките. Той не е стопирал дейността ни, но създава повече работа, за да се придвижат една сделка от един етап в друг чрез маркетинг и работа с една шепа купувачи, от които по принцип се интересувате". (8 юни)

Кен Молис, председател и главен изпълнителен директор, Moelis & Co .:

"Brexit не е само финансов риск. Всъщност мисля, че се е превърнал почти в магнит за отвличане на вниманието в Европа. Това е всичко, за което се говори. Всичко, което се прави е да се говорим за гласуването и какво ще се случи. Изглежда този ефект прониква и в континентална Европа, защото хората мислят, че едно излизане на Великобритания от ЕС ще може да доведе до по-нататъшни подобни действия в Европа. Така че определено има ефект там и ми се струва че наблюдаваме забавяне на различни места". (14 юни)

Рупърт Грийн, ръководител на връзки с инвеститорите, AMEC Foster Wheeler Plc:

"Ние имаме историческа свързаност с Великобритания и с няколко от останалите страни от Европейския съюз, където сме базирани. Свободното движение на работна ръка е от полза за нас и премахването на това предимство вероятно ще причини леко неудобство, но ние ще се справим, ако така се развият нещата и ще продължим напред". (9 юни)

Джони Мейсън, CFO, Halfords Group Plc:

"Ние в момента сме отворени към нови придобивания, въпреки че няма отворени нови позиции. От друга страна във въздуха има доста несигурност около Brexit, FX, доверието на потребителите. И така, сякаш е по-добре в момента просто да държиш барута си сух, вместо да гърмиш патроните си“. (1 юни)

 

Последни новини
Още от Новини