Джак Ма: Китайските фалшификати са по-добри от оригиналите

Световните марки отдавна разчитат на Поднебесната империя за производство на евтини стоки

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Основателят на Alibaba Group Holding Джак Ма заяви, че днешните китайски фалшификати са по-добре направени от оригиналните стоки, което усложнява усилията за премахване на имитациите от най-големите онлайн услуги за пазаруване в страната, предава Investor.bg.

Световните марки отдавна разчитат на Китай и на други места за производство на евтини стоки, които да подобрят маржовете им. Но същите тези заводи са станали особено хитри през годините и сега използват интернет, включително и платформите на Alibaba, за да продават своите продукти директно на потребителите, заяви Ма по време на конференцията на компанията с инвеститорите. И все пак Alibaba е най-добрата в света по отношение на борбата с продажбите на фалшификати, допълни той.

"Проблемът е, че днешните фалшификати са с по-добро качество и по-добри цени от реалните продукти с истински имена“, коментира Ма. „Не фалшификатите са проблемът, а новите бизнес модели“.

„Същите фабрики, същите материали, но те не използват техните имена“, обясни той.

Неуспешното изчистване на имиджа на Alibaba може да накара търговците и купувачите от чужбина да не вярват на китайската технологична компания. Ма иска фирмата да генерира повече от половината от приходите си извън Китай, като целта е това да се случи в рамките на десетилетие. Забавянето на растежа на местната икономика оказва още по-голям натиск по отношение на тези усилия.

Последни новини
Още от Новини