Disney планира да изгради хотел с оценка четири диаманта в Disneyland Resort

Той ще разполага със 700 стаи, а средната нощувка ще е около $450

Disneyland Park, Хонконг. Снимка: Justin Chin/Bloomberg Disneyland Park, Хонконг. Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Курортът Disneyland Resort в Калифорния е подал документи за разрешение за отварянето на хотел с оценка четири диаманта по системата на американската организация ААА, съобщава Investor.bg, цитирайки The Telegraph.

Проектът планира изграждането на хотел със 700 стаи върху площ от 40 468 кв.м, която в момента представлява паркинг в Downtown Disney.

Хотелът – който ще бъде първият новооткрит от почти 20 години, ще бъде четвъртата собственост, свързана сDisneyland Resort, наред с Disney’s Grand Californian Hotel & Spa, Disneyland Hotel и Disney’s Paradise Pier Hotel.

Средната нощувка ще струва около 450 долара, което ще направи хотела най-скъпият в парка. Построяването му ще започне през 2018 г., а отварянето му е планирано за 2021 г.

Подразделението Walt Disney Imagineers към компанията Walt Disney, което е отговорно за тематичните паркове на бранда и дизайна на хотелите по света, ще проектира новата сграда, макар че темата все още не е избрана. Потвърдено е обаче, че хотелът ще има ресторант на върха, от който ще се вижда Замъка на спящата красавица в увеселителния парк и ще бъде с най-добрите места за наблюдение на шоуто с фойерверки, както и външно „интерактивно“ плувно пространство.

Миналото лято Disney обяви, че ще инвестира поне 2 млрд. долара през следващото десетилетие, за да подобри и разшири парка, който е сравнително малък спрямо най-известнияWalt Disney World в Орландо, Флорида, където има общо 21 хотела от бранда на Disney.Разширяването включва част, посветена на Междузвездни войни в парка, която все още се изгражда.

Новият хотел ще се възползва и от новата политика на градския съвет на Анахейм, който предоставя данъчни облекчения за строителите на луксозни хотели. Съгласно правилата всеки хотел с четири звезди или четири диаманта има право да задържа 70% от данъка върху стаите за период до 20 години.

Обявлението идва малко преди отварянето този месец на новия парк Shanghai Disneyland,който вече е напълно резервиран за първите две седмици, след като официално отваря врати на 16 юни. В парка има хотел от бранда Disney, както и първия хотел, посветен на филма „Играта на играчките“.

Последни новини
Още от Новини