Най-обичаните шефове

Кои главни изпълнителни директори се радват на най-голяма подкрепа от служителите си

Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Марк Зукърбърг, основател и главен изпълнителен директор на Facebook. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Кои са най-обичаните сред служителите си главни изпълнителни директори в света? Сайтът за намиране на работа Glassdoor дава възможност на служители да гласуват по темата и подрежда най-харесваните шефове.

На първо място е Боб Бечек от американската консултантска компания Bain&Company с рейтинг на одобрение от 99% сред служителите. Консултантската компания може да се похвали с редица престижни места в класации за най-добрите работодатели.

На второ място остава Скор Шер от софтуерната компания, специализирана в сферата на човешките ресурси, Ultimate Software. Одобрението към него също е 99%. Шер остава на пето място в класацията за най-добър главен изпълнителен директор за 2015.

Също на 99% подкрепа се радва и Доминик Бартън от компанията за бизнес услуги McKinsey. Той остава трети в класацията за най-добър главен изпълнителен директор за 2013.

Четвърти с 97% подкрепа е Марк Зукърбърг – основателят и главен изпълнителен директор на Facebook. През 2013 той беше избран за най-добър главен изпълнителен директор, а през 2014 и 2015 запази мястото си в топ 10.

Пети е шефът на още една социална мрежа – Джеф Уеймър от LinkedIn. Одобрението към него също е 97%.

В топ 10 личат имената на изпълнителните директори на още известни технологични компании, като Марк Бениоф от Salesforce, Сундар Пичай от Google и Тим Кук от Apple.

Цялата класация можете да разгледате тук.

Последни новини
Още от Новини