Кой ще е новият директор на поделението за суровини на Standard Chartered

13 юни е последният ден за ръководителя на поделението за суровини Арън Мърфи

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Арън Мърфи, глобален директор на поделението за суровини на Standard Chartered, се пенсионира след 8 години начело на базираната в Лондон банкова институция, съобщава Bloomberg.

13 юни е последният ден за ръководителя на поделението, съобщава говорителят на Standard Chartered. Джеръми Ист, ръководител на поделението за търговия с метали и суровини за Китай и Северна Азия, ще заеме временно неговата позиция.

Мърфи е ръководител на поделението, което Standard Chartered създава през 2007 на фона на ралито на пазара, което изпраща цените на суровините до безпрецедентни нива през следващата година. Той управлява бизнеса по време на финансовата криза и забавянето на глобалната икономика. Суровинният индекс на Bloomberg (Bloomberg Commodity Index), който измерва възвращаемостта от 22 суровини, се срина с над 60% от най-високото си равнище в средата на 2008.

Ист се присъединява към Standard Chartered през 2016 и успява да осъществи включването на банката на Шанхайската златна борса. Той има 25-годишен опит на пазара на суровини.

Джин Ким, регионален директор на финансовите пазари за Китай и Северна Азия, напусна Standard Chartered в края на април, припомня още Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини