В кои сектори има растеж според ARM

Саймън Сигърс, гл. изп- директор на ARM

Гюс Кели, гл. изп. директор AerCap. Снимка: Bloomberg Гюс Кели, гл. изп. директор AerCap. Снимка: Bloomberg

Къде са трендовете във високите технологии - интервю на Саймън Сигърс, гл. изп- директор на ARM за Енджи Лау от Bloomberg.

Сигърс говори за новото поколение чипове, пазара на смартфони и мобилни устройства, партньорствата с китайски производители и бъдещето на изкуствения интелект.

"Все повече виждаме търсене на по-висок капацитет, повече сензори, включени в телефоните, по-интелигентни телефони и способност за връзка с облака.

Смартфоните ще станат много по-умни. Ще могат да следят какво работите, къде гледате.

Виждаме растящо търсене на високопродуктивни елементи за смартфоните и иновации в използването им в резултат на допълнителните възможности", каза Сигърс.

Според директора на ARM перспективите са в "диверсифициране на нашия бизнес".

"Мобайл е двигателят за нас, но виждаме ръст в мрежите, дейта центровете, потребителската електроника и особено компютри, интегрирани в други системи, интернетът на нещата - става дума за добавяне на сензори към процесори и свързаност".

 

Чуйте цялото интервю във видеото.

Intel държи 99.2% от пазара на чипове за сървъри през 2015, по данни на IDC. Въпреки дългогодишната борба производителите на ARM търсят алтернативи на Xeon като се надяват техните продукти да бъдат по-търсени. В бележка от вторник IDC съобщи, че производителите на чипове за сървъри ARM ще започнат да печелят дял догодина. AMD, който продава x86 и чипове ARM прогнозира ARM да спечели до 20% пазарен дял до 2020.

Последни новини
Още от Новини