Какъв е таргетът на китайските технологични стартъпи

Анна Фанг, партньор Zhenfund

Tech Temple, инкубатор за стартъпи. Пекин. 12/3/2016.   Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Tech Temple, инкубатор за стартъпи. Пекин. 12/3/2016. Photographer: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Анна Фанг, партньор Zhenfund коментира развитието на стартъп общността в Китай и перспективите за растеж в интервю за Енджи Лау от Bloomberg Хонконг на 2 юни 2016.

Zhenfund инвестира в информационни технологии, мобилен интернет, е-търговия и образование и в портфолиото му са включени над 150 компании.

Според Анна Фанк, партньор във фонда и негов изпълнителен директор, "бумът в технологичните стартъпи в Китай продължава, въпреки забавянето" и таргетът на сайтовете от портфолиото на нейната компания, занимаващи се с онлайн търговия с луксозни продукти таргетират милениалите.

"Хората искат по-добър начин на живот. Какво всички. Хората искат по-добър лайфстайл, искат достъп до всичко, глобално", казва Анна Фанг.

Тя даде за пример за успешен стартъп XiaoHongShu - сайтът за е-търговия, който набра 100 млн. долара от Tencent Holdings и други инвеститори и е оценяват на над 1 млрд. долара, съобщава Bloomberg. Сайтът за е-търговия бе основан през 2013 от Чарлин Мао за връзка между чуждестранни търговци и местни потребители. Базираната в Шанхай компания наскоро привлече инвестиции от Genesis Capital и Tiantu Capital в последния кръг финансиране, според неназовани от Bloomberg източници.

Чуйте интервюто на Анна Фанг във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини