Bombardier продължава преговорите с Air Canada

Ален Белмар, президент на Bombardier

Самолет на Bombardier Inc. CS 100 C Series на авиошоуто в Сингапур, 16/2/2016. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg Самолет на Bombardier Inc. CS 100 C Series на авиошоуто в Сингапур, 16/2/2016. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg

Ален Белмар, президент на Bombardier коментира перспективите на пазара на бизнес джетове и стратегията на Bombardier в интервю от Дъблин, Ирландия, където се провежда конференцията на IATA за Анна Едуардс и Марк Бартън от Bloomberg на 2 юни 2016.

Канадският производител на самолети Bombardier очаква да развие сътрудничеството си с Delta Air Lines Inc. като спечели поръчки за новите си монофюзелажни самолети C-series от нискоразходни превозвачи, за да затвърди позицията си като конкурент на Boeing и Airbus, съобщава WSJ.

"Търсим ли специфични региони, на които да навлезем? Да. Търсим ли различни бизнес планове, за да докажем, че самолетът работи в нискоразходна среда? Да", каза Фред Кромер, президент на Bombardier Commercial Aircraft, цитиран от вестника.

Кромер обаче не прогнозира кога ще има сделка.

Договорът от април с Delta, вторият по големина авиопревозвач на САЩ предложи на канадската компания шанса да засили разредения си беклог с твърда поръчка за 75 самолета от С-сериите и опции за още 50.

През февруари Air Canada каза, че ще купи 75 самолета. Други клиенти, поръчали този модел са Swiss International Air Lines  - нискоразходното подразделение на Deutsche Lufthansa AG и Korean Air Lines Co.

Чуйте интервюто на Ален Белмар, президент на Bombardier във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини