Азия е пазарът на растеж на бъдещето

Робърт Мартин, управляващ директор на BOC Aviation

Робърт Мартин, директор на BOC Aviation Ltd в студиото на Bloomberg Хонконг, 1/6/2016. Photographer: Justin Chin/Bloomberg Робърт Мартин, директор на BOC Aviation Ltd в студиото на Bloomberg Хонконг, 1/6/2016. Photographer: Justin Chin/Bloomberg

Лизинговата компания, част от Bank of China, BOC Aviation, която набра 1,1 млрд. долара от продажба на акции през май поскъпна близо 4,4% в първия ден на търговия на борсата в Хонконг на 1 юни 2016, съобщава Bloomberg.

Акциите на компанията се търгуваха за 42,20 хонконгски долара 2 минути преди обед на 1 юни, след като по-рано скочиха до 43,85. "Имаме ръст и висока предвидимост на приходите и по-висока възвръщаемост", каза Мошин Азиз, анализатор в Malayan Banking Bhd в Куала Лумпур, цитиран от Bloomberg.

"Хората искат печалба при нисък риск. Тезата, че Азия е най-силният регион за ръст на авиосектора в следващите 20г. явно се приема добре".

Азиатските лизингови компании разширяват флота си в момент, когато регионът се готви да изпревари САЩ като най-големия пазар на самолети след 2 десетилетия.

Икономическият ръст в Китай, Индия и ЮИ Азия подкрепя пътуванията със самолет и насърчава все повече компании като Hutchinson Holdings на милиардера Ли Кашин да навлязат на пазара на авиационен лизинг, където възвращаемостта може да изпревари тази на авиокомпаниите.

IPO-то на BOC Aviation привлече 11 големи акционери, сред които Boieng, China Investment Corp и Fullerton Fund Management на Temasek Holdings.

Робърт Мартин, управляващ директор на BOC Aviation коментира развитието на авиопазара в Азиатско-Тихоокеанския регион и инвестиционната стратегия на компанията, листната на борсата в Хонконг. Интервю за Енджи Лау от Bloomberg на 1 юни 2016.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини