Ще се намери ли изгубеният джет на EgyptAir

Сателити засекли сигнали за бедствие от разбития преди седмица самолет с 66 души на борда

Самолет на EgyptAir Airlines излита от летище Шарл Де Гол в Париж. 19/5/2016 Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Самолет на EgyptAir Airlines излита от летище Шарл Де Гол в Париж. 19/5/2016 Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

- Авариен предавател сочи вероятното място на катастрофата

- Сателити на САЩ и ЕС изпращат данни на следователите, издирващи самолета

Злополучният полет 804 на EgyptAir е излъчил сигнал минути, след като е изгубен от радарите на 19 май. Сигналите са засечени от американски и европейски сателитни летателни апарати. Това сочат данните на National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Устройство, известен като „авариен локатор“ (emergency locator transmitter или ELT), започва да излъчва  автоматично аварийно съобщение за бедствие в 02:36 часа местно време, заявява в електронно писмо лейтенант Джейсън Уилсън, директор Спасителни операции в NOAA.

Пет сателита са предали сигналите до наземна станция в Кипър, казва Уилсън, чиято агенция извършва мониторинг на сигнали за бедствие. Документ, изготвен от френското правителство,  получен от Bloomberg потвърждава тези данни.

Спътниците предоставят данни за точната локация на катастрофата в Средиземно море, като точността е в рамките на  5 километра.

Самолетът падна по време на полет Париж - Кайро с 66 души на борда.

Последни новини
Още от Новини