Snapchat набра още $1,8 млрд.

Каква е целта на компанията

Snapchat. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Snapchat. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Мобилното приложение за съобщения, които изчезват след като бъдат видени, Snapchat набра нови $1,8 млрд. в последния кръг на финансиране, показват документи, предоставени от компанията в четвъртък, 26 май. Snapchat се опитва да се превърне от хит сред тийнейджърите в по-широкообхватна платформа за медийно и видео съдържание.

Инвестициите идват от някои от най-известните фондове за рисков капитал в САЩ, като General Atlantic, Sequoia Capital, T. Rowe Price, Lone Pine, Glade Brook Capital, IVP, Coatue Management и Fidelity.

След поредния кръг на финансиране Snapchat се приближава до желаната пазарна оценка от $20 млрд.

Информация, до която технологичното издание techcrunch е достигнало, показва, че през 2015 мобилното приложение Snapchat е реализирало приходи от едва $59 млн., по-голяма част от които през последното тримесечие на годината ($33 млрд.) Информацията идва от презентация на компания, която е трябвало да инвестира в Snapchat, достигнала до techcrunch. В презентацията има още интересни цифри за Snapchat, като към декември 2015 приложението разполага със 110 млн. потребители дневно, а те прекарват около 25-30 минути на ден в използването му. Най-голяма част от потребителите – 50 млн. са от Северна Америка, 35 млн. - от Европа и 26 млн. от останалата част на света.

Последни новини
Още от Новини