Няма съмнение, че излизането от ЕС ще навреди на икономиката

Председателят на BT Group Майкъл Рейк

Председателят на BT Group Майкъл Рейк. 6/11/2015. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Председателят на BT Group Майкъл Рейк. 6/11/2015. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Няма "абсолютно никакво съмнение", че излизането от ЕС ще навреди на британската икономика, каза председателят BT Group Майкъл Рейк в един от най-острите коментари за референдума за членство в общността, правен от британски бизнес лидер, съобщи Bloomberg.

Рейк каза, че несигурността за изхода от допитването задържа инвестициите и наемането преди 23 юни.

"И е само прелюдия към това, което ще стане", каза Рейк в интервю за Анна Едуардс и Манъс Крани от Bloomberg. "Ще има шок".

Ако Великобритания избере да напусне ЕС, пауднът, който в последните дни се повиши след като сондажите показаха превес на оставането - ще се окаже под натиск, каза Рейк.

Много британски бизнес лидери не желаят да говорят по въпроса от страх да не отблъснат клиентите си, които не биха се съгласили с тях. Рейк, който е председател и на Worldpay Group и е член на борда на S&P Global Inc. е един от висшите ръководители, които подписаха писмо в подкрепа на членството в ЕС през февруари.

Рейк оцени като "силно разочароващ" въпросът на консервативния депутат Стив Бейкър към гуверньорът на BoE Марк Карни дали бившият му работодател Goldman Sachs Group му е оказал натиск да предупреди за рисковете от излизането от ЕС.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини