Брансън вижда и други кандидати за дела на Virgin Australia

Ричард Брансън, основател на Virgin Group

Ричард Брансън, основател на Virgin Group в интервю от Сидни за Bloomberg на 26/5/2016. Photographer: Brendon Thorne/Bloomberg Ричард Брансън, основател на Virgin Group в интервю от Сидни за Bloomberg на 26/5/2016. Photographer: Brendon Thorne/Bloomberg

Делът на Air New Zealand във Virgin Australia Holdings привлече няколко потенциални купувачи и преговорите са вече в ход за евентуална сделка, каза Ричард Брансън, милиардерът-основател на Virgin Group в интервю за Ришаат Саламат от Bloomberg на 26 май 2016.

Все още не е ясно дали самата Virgin Group, която притежава около 10% от Virgin Australia ще увеличи дела си във втората по големина авиокомпания в Австралия, каза Брансън от Сидни.

"Водят се преговори с тях и редица други компании и ние очакваме с интерес какво ще стане", каза Брансън.

"Дали ще купим дяловете още не се знае. Аз вярвам във Virgin Australia", каза той.

Освен Virgin Group, другите акционери във Virgin Australia за по равно Air News Zealand, Etihad Airways и Singapore Airlines. Потенциалното излизане от Air New Zealand предизвика спекулации, че Singapore Air ще се намеси, за да спре експанзията на нежеланите чуждестранни компании или ще купи дяловете заедно с Etihad.

Чуйте цялото интервю на Ричард Брансън за Ришаат Саламат във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини