AirAsia разширява флота си в отговор на търсенето

Коментар от Сингапур на Хаслинда Амин от Bloomberg

Самолет на AirAsia излита от летище Langkawi, Малайзия на фона на авиоизложението. 18/3/2015. Photographer: Charles Pertwee/Bloomberg Самолет на AirAsia излита от летище Langkawi, Малайзия на фона на авиоизложението. 18/3/2015. Photographer: Charles Pertwee/Bloomberg

Най-голямата нискоразходна авиокомпания в ЮИ Азия, AirAsia Bhd планира да разшири флота си, за да отговори на растящото търсене в региона, който ще изпревари САЩ като най-големия пазар за въздушен транспорт след 20г. начело с Китай, съобщава Bloomberg.

Авиокомпанията ще добави пет нови самолета тази година и още 10 през 2017 "според търсенето", каза председателят на компанията Камарудин Меранун в интервю от Куала Лумпур на 25 май 2016.

Полетите от чужбина за ЮИ Азия продължават да се увеличават и относителният им дял се подобрява от едва 20% през 2015 на около 22,5% до 2020, когато ще конкурира дела на полетите от двете Америки, показва доклад от туристическата асоциация за Азиатско-Тихоокеанския регион, публикуван през април 2016, цитиран от Bloomberg.

Чуйте коментара от Сингапур на Хаслинда Амин от Bloomberg на новината за увеличаването на флота на AirAsia и ефекта на новината върху акциите й.

 

Последни новини
Още от Новини