Marks & Spencer отбеляза спад на печалбата преди данъци

Печалбата на Marks & Spencer преди облагане с данъци намалява до 488,8 млн. паунда

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Marks & Spencer Group отчете 19% спад на печалбата преди данъци, като обяви, че повече инвестиции в бизнеса с дрехи и продукти за дома ще сложат край на периода на свиване на маржовете на печалбата, съобщава Investor.bg.

Британският търговец на храна и дрехи на дребно обяви, че продажбите в бизнеса с нехранителни продукти остават незадоволителни.

Печалбата на Marks & Spencer преди облагане с данъци намалява до 488,8 млн. паунда ($708,57 млн.) през 53-те седмици, приключили на 2 април, спрямо 600 млн. паунда през същия период на миналата година.

Компанията не успя да компенсира понижението в печалбата със скромния ръст в приходите и по-голямата производителност на хранителните магазини. 

През април търговецът регистрира по-слаб спад на приходите от продажби на дрехи от очакваното от анализаторите, след като намали цените на по-малко стоки.

Приходите от продажби в магазините, отворени най-малко от година, са спаднали с 2,7% в рамките на 13-те седмици, приключили на 26 март, обяви базираната в Лондон компания . Анализаторите очакваха спад от 3,5%.

Един от най-известните търговци на дребно в Обединеното кралство, който започва живота си от малко магазинче през 1884, обяви дивидент в размер на 18,7 пенса, което е с 3,9% повече в сравнение с миналата година. Компанията също така ще раздаде специален дивидент от 4,6 пенса за първата половин година на фискалната 2017.

 

Последни новини
Още от Новини