Камерън купи на жена си кола на старо

Саманта Камерън ще бъде третият собственик на синята Nissan Micra за 1500 паунда.

Nissan Micra, произведен от Nissan Motor Co. на платформа за доставка до Toomey Motor Group в Рошфорт, Великобритания. 20/6/2014. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Nissan Micra, произведен от Nissan Motor Co. на платформа за доставка до Toomey Motor Group в Рошфорт, Великобритания. 20/6/2014. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Британският премиер Дейвид Камерън купи синя Nissan Micra за жена си Саманта за 1500 паунда, съобщи Automedia.investor.bg, цитирайки ITV.

Дилърът на коли втора ръка Йън Харис си помислил, че някой му прави номер, когато му казали, че премиерът ще посети неговия шоурум Witney Used Car Centre в Оксфордшър.

В петък /20 май / член на екипа по сигурността на Камерън се обадил по телефона на Харис и му казал да не бърза да затваря.

Самият Камерън дошъл след 17:30 и проверил колата като инструктирал секретаря си застане зад нея, за да пробва дали стоповете светят.

"Сигурно е видял обявата в интернет, произведена във Великобритания, хечбек с пет врати, не твърде скъпа", каза Харис, цитиран от Гардиън.

"Не съм му правил отстъпка. Плати цената, обявена на стъклото. После отиде до пощата, плати данъка и си тръгна".

 

Кампанията за оставане в ЕС

CNN пише, за през изминалата седмица Дейвид Камерън за втори път показва "обикновената си страна" - в неделя /22 май/ посети супермаркет ASDA и се опита да привлече внимание към цените на храните, които според него ще скочат, ако британците изберат да излязат от Европейския съюз на предстоящия референдум на 23 юни.

Според YouGov от 25 май 2016 за оставане в ЕС са 51% от британците.

 

Последни новини
Още от Новини