Къде са възможностите във Виетнам

Дейв Маклюр, съосновател на 500 Startups и Дейвид Къркпатрик, Bloomberg

Трафикът в Ханой, Виетнам. 26 януари 2016. Photographer: Maika Elan/Bloomberg Трафикът в Ханой, Виетнам. 26 януари 2016. Photographer: Maika Elan/Bloomberg

Президентът на САЩ Барак Обама се срещна с предприемачи от технологичния сектор във Виетнам и ги похвали за смелостта да отворят свой бизнес. В речта си в DreamPlex в Хошимин сити Обама каза, че предприемачеството "насърчава просперитета" във Виетнам. Обама обяви вдигане на 50-годишното оръжейно ембарго от Виетнам, откъдето започна обиколката си в Азия.

Дейв Маклюр, съосновател на 500 Startups и Дейвид Къркпатрик, Bloomberg коментират възможностите на технологичния сектор във Виетнам и кои сектори ще се възползват от подема в предприемачеството, нивото на образование и ниските доходи за Емили Чен от Bloomberg West на 24 май 2016.

"Има много голяма и растяща общност във Виетнам, която иска да окаже влияние като направи стартъп компания", смята Дейвид Къркпатрик.

За Дейв Маклюр виетнамците се вълнуват от глобалните технологични възможности и според него се очаква "голямо развитие на съобщителните услуги - това е сегмент, който все още се проучва".

Чуйте коментарите във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини