Реформите на европейските правителства

Жан Медсен, член на инвестиционния комитет на Carmignac

Президентът на Франция, Франсоа Оланд по време на френско-германско заседание на правителствата в Мец, 7/4/2016. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg Президентът на Франция, Франсоа Оланд по време на френско-германско заседание на правителствата в Мец, 7/4/2016. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg

Жан Медсен, член на инвестиционния комитет на Carmignac за ерозията на политическия капитал във Франция и Италия и ефекта върху пазарите. Интервю за Гай Джонсън в предаването на Bloomberg Television “On The Move” на 24 май 2016.

"В момента виждаме колко е трудно за един политик - не само във Франция - същото е и в Италия, където се задават сенатски реформи и се променят постепенно в референдум ЗА или ПРОТИВ Ренци..

С две думи това означава, че трябва да правите реформите, когато сте избран. А когато политическият ви капитал е ерозирал вече, това става доста по-трудно.

Сигурно това е проблемът в Европа и Еврозоната. Всяка страна си има собствен политически дневен ред. Да се договорят едновременни реформи е изключително сложно", казва Медсен.

Цялото интервю чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини