Какво ще ни кажат останките на EgyptAir, открити пред Александрия

Коментар на Джон Кокс, гл. изп. директор Safety Operating Systems за Bloomberg.

Логото на EgyptAir Airlines на летище CDG в Париж на 19/5/2016. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg Логото на EgyptAir Airlines на летище CDG в Париж на 19/5/2016. Photographer: Christophe Morin/Bloomberg

Властите в Египет съобщиха, че са открили останки и багаж от изчезналия самолет на EgyptAir, полет MS804, който изчезна по време на полет от Париж за Кайро с 66 души на борда на 19 май 2016, пише Bloomberg.

Египетски военен самолет и кораби в петък сутринта откриха лични вещи и части от самолета на около 290 км северно от Александрия, съобщи говорител на Министерството на отбраната във Facebook. Спасителната операция, която започна в ранните часове на четвъртък над Средиземно море, продължава.

Към спасителни екипи от Гърция и Египет се присъединиха и разследващи от Франция.

Самолетът А320, произведен 2003 излетя на 18 май в 11:09 местно време от Париж с 56 пътници, 7 души екипаж и трима охранители и изчезна от радарите близо до бреговете на Египет. Френската агенция за авиационна сигурност BEA изпрати трима експерти заедно с технически съветник от Airbus да помагат да издирване на черните кутии.

 

Какво ще ни кажат останките, намерени в морето - коментар на Джон Кокс, гл. изп. директор Safety Operating Systems за Bloomberg.

Чуйте интервюто във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини