Печалбата на Wal-Mart над очакванията

Как реагираха акциите

Магазин на Walmart. Снимка: Люк Шарет/Bloomberg Магазин на Walmart. Снимка: Люк Шарет/Bloomberg

Печалбата на най-големия ритейлър в света Wal-Mart за първото тримесечие на 2016 надхвърли очакванията. Сравнимите продажби на магазините на ритейлъра в САЩ растат с 1%, при очакван ръст от 0,5%, докато печалбата на акция достига 98 цента спрямо очакваните 88 цента.

Финансовите резултати са впечатляващи на фона на трудната среда, в която други големи ритейлъри в САЩ изпитват проблеми. Именно това показаха резултатите на Target и Macy’s – други две основни компании в търговията на дребно в най-голямата икономика в света.

От Wal-Mart казаха по-рано през годината, че очакват продажбите на компанията до края на 2016 да останат сравнително непроменени отчасти заради силния долар. Очаква се печалбите да спаднат с 12%

Веднага след обявяването на резултатите акциите на Wal-Mart поскъпнаха с 8,8% в предборсовата търговия. От началото на годината поскъпването на акциите на компанията е сред основните фактори, довели до увеличаването на богатството на наследниците на фамилия Уолтън – фамилията основател на веригата магазини.

 

Последни новини
Още от Новини