Събиране и анализ на данни от космоса

А. Дж. ДеРоса, Orbital Insight

Сателитна чиния на Astro Malaysia Holdings Bhd в Куала Лумпур, Малайзия на 7/9/2015. Photographer: Sanjit Das/Bloomberg Сателитна чиния на Astro Malaysia Holdings Bhd в Куала Лумпур, Малайзия на 7/9/2015. Photographer: Sanjit Das/Bloomberg

А. Дж. ДеРоса от Orbital Insight обяснява как неговата компания събира и анализира данни от сателитни изображения. Интервю за Дейвид Инглес от Bloomberg по време на конференцията TechNet на Goldman Sachs в Хонконг за предаването "Trending Business" на 18 май 2016. (Source: Bloomberg)

Компанията използва различни технологии като публичния облак на Amazon (AWS) който навлезе в софтуера с отворен код на базата на концепцията за deep learning /дълбочинно учене/ и GPU.

Тя е част от екосистемата, в която влизат хардуерни компании като Planet Labs и софтуерни стартъпи като Descartes. Orbital Insight анализира геокосмически данни като милиони сателитни снимки, за да ги обобщи.

"Можем да броим коли на най-новите паркинги пред супермаркетите, можем да мерим петрола в танкерите като измерваме сянката и използваме геометрията. От сателита се вижда..", казва А. Дж. ДеРоса.

Чуйте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини