Лестър стигна до Тайланд

Шампионът на Англия е собственост на тайландец

Собственикът на Лестър и треньора на отбора Клаудио Раниери в Тайланд. Снимка: Dario Pignatelli/Bloomberg Собственикът на Лестър и треньора на отбора Клаудио Раниери в Тайланд. Снимка: Dario Pignatelli/Bloomberg

Празненствата на шампиона на Англия – Лестър Сити – стигнаха и до Тайланд. Отборът беше посрещнат с почести в Банког, където е базирана компанията собственик на отбора - King Power International Group. След шампионската титла Лестър ще излезе на печалба от десетки милиони паунди, а собственикът на King Power International Group Вишай Сриваданапраба даде емоционална пресконференция в тайландската столица в чест на постигнатия успех.

Благодарение на титлата на Лестър печалбата на King Power International Group може да се увеличи с 50 млн. паунда. Компанията собственик на английския шампион е основана през 1989 и е най-големият ритейлър за пътуващи в Тайланд, като обектите ѝ са базирани главно в безмитни зони на летища.

Лестър беше купен от  Сриваданапраба преди 6 години, а стадионът на Лестър също получи името на неговата компания -  King Power’s Stadium.

Лестър и респективно  King Power вече започват да берат плодовете на успеха си, като клубът ще предоговори условията по спонсорския си договор с Puma – компанията, чиято екипировка използва Лестър. Условията по настоящия договор не са публични, но според източниците на Bloomberg парите, които Лестър получава от Puma, са само малка част от това, което обикновено получават шампионите на Англия.

Сега условията по договора ще бъдат предоговорени, макар че до неговия край остават няколко години.

 

Последни новини
Още от Новини