Microsoft се обяви за оставането на Великобритания в ЕС

От компанията заявяват, че именно членството на страната я прави толкова привлекателна за инвестиции

Флаговете на ЕС и Великобритания се веят в Лондон. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Флаговете на ЕС и Великобритания се веят в Лондон. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Microsoft заяви, че Великобритания трябва да остане част от ЕС и по този начин се превърна в една от големите компании, обявяващи се против излизането на страната от блока.

Microsoft отваря първия си международен офис във Великобритания през 1982 и има повече от 5000 служители в региона. В изявление във вторник от компанията заявиха, че членството й в ЕС е било основната причина Microsoft да стъпи в страната, съобщава Bloomberg.

„Като бизнес, който е силно отдаден на тази страна, ние смятаме, че Великобритания трябва да остане в ЕС“, заяви главният изпълнителен директор Мишел Ван дер Бел. „Исторически погледнато членството й е сред причините, които я правят едно от най-привлекателните места в Европа за множество и различни инвестиции“.

От компанията заявяват още, че все пак остават заинтересовани да правят бизнес на Острова. „Но също така вярваме, че оставането на Великобритания в ЕС ще подкрепи продължаващите бъдещи инвестиции от страна на Microsoft и други компании“. 

Последни новини
Още от Новини