Интернетът на нещата в Китай тръгва към VR

Лулу Чен от Bloomberg

Vive на HTC Corp на MWC в Барселона, 23/2/2016. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg Vive на HTC Corp на MWC в Барселона, 23/2/2016. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg

Хип хоп танцьори, военни маршове и екстремни спортисти включват китайските интернет титани в света на виртуалната реалност, съобщава Bloomberg.

Видеозвездите се присъединиха към корейските поп идоли и анимационните герои като изпълнителите на главните роли в индустрията на виртуалната реалност /VR/ за 1,1 млрд. долара, подкрепяна от Alibaba Group Holding Ltd., Tencent Holdings Ltd. и  Baidu Inc.

"И трите компании искат да се насочат към създаване на платформа и съдържание", каза Рики Лин, базиран в Пекин анализатор на IResearch.

"Проблемът на китайската VR индустрия в момента е липсата на основна технология, затова залагат на сляпо".

Чуйте коментара от Хонконг на Лулу Чен от Bloomberg в коментар за Шери Ан на 16 май 2016 във видеото.

Alibaba, Tencent и Baidu искат да капитализират на вътрешния VR пазар, който се очаква да се разрасне 36 пъти в следващите 4г. до 8,5 млрд. долара, съобщава Bloomberg. Инвестициите растат на фона на усилията на президента Си Дзинпин да насърчи забавящата се икономика чрез иновации и намаляване на зависимостта от тежката индустрия.

Китай започна кампания в подкрепа на предприемачеството през 2014 и след това бяха създадени 1600 високотехнологични инкубатори за старпъти. В областта на виртуалната реалност в Китай работят около 200 стартъпа, според IQiyi.com Inc, подразделение на Baidu.

Последни новини
Още от Новини