Букмейкър губи милиони при триумф на Англия на Европейското

Коефициентът за успех на Англия е около 9

Снимка: Adam Berry/Bloomberg News Снимка: Adam Berry/Bloomberg News

Един от най-големите британски букмейкъри - Ladbrokes – може да загуби милиони, ако Англия спечели Европейското първенство, което започва във Франция на 10 юни.

Главният изпълнителен директор на компанията Джим Мълен каза, че компанията ще губи по 1 млн. паунда за всеки мач, който Англия печели в началната фаза на първенството.

„През първата част на първенството може да сме доста назад. След това през втората част, когато дойдат мачовете между последните 8 отбора, става по-трудно и тогава се опитвам да си върна парите“, коментира Мълен.

Англия ще изиграе най-много 7 мача по време на първенството, а коефициентът за това да спечели Европейското първенство, предлаган от Ladbrokes е 9. Компанията загуби 6 млн. паунда по време на фестивала за конни надбягвания в Челтънъм през март плюс още 3 млн. заради титлата на аутсайдера Лестър, след като беше приела залози за титла на отбора при коефициент 5000.

Букмейкърите обаче изглежда си научиха урока, като най-големият коефициент за аутсайдерите на Европейското Албания и Северна Ирландия е 300.

Главният изпълнителен директор освен това ще се опита да съживи букмейкъра, който през последните години страда заради конкуренцията на сайтовете за онлайн залагания.

Последни новини
Още от Новини