Осем туристически дестинации - с интерактивна карта

Осем културно-исторически обекта в България ще бъдат промотирани чрез иновативния продукт

България. снимка: Velko Angelov/Bloomberg News България. снимка: Velko Angelov/Bloomberg News

Интерактивна карта ще представя осем културно-исторически дестинации в България, пише Investor.bgМинистерството на туризма разработва голяма интерактивна карта, която ще представя осемте културно-исторически дестинации в страната, каза във Варна министър Николина Ангелкова. В нея ще присъстват и легенди за посочените градове, предава БТА. Целта на министерството е към туристическия продукт да добавим и усещането за древността на нашата страна, посочи министър Ангелкова

Целта на министерството е към туристическия продукт да добавим и усещането за древността и историята на нашата страна, посочи Ангелкова. Според нея Варна заема ключово място в две от дестинациите - за морските крепости на България и тази, която представя столиците и градовете на българските царе и патриарси.

Ангелкова каза още, че за предстоящия Световен конгрес по туризъм, чийто домакин ще бъде страната ни, министерството подготвя изложби, които акцентират върху културно-историческото наследство. Освен това по време на форума ще има и специален базар, на който ще бъдат представени стари традиции и занаяти.

Във Варна министър Ангелкова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев участваха в официалното откриване на сезона. В рамките на тържеството отвориха врати обновените Римски терми в града. В новия посетителски център в историческия обект са инвестирани 270 000 лева общински средства. Други 40 000 лева са вложени в реставрация на част от главния вход на Термите. През това лято те ще бъдат и сцена на открито за спектакли и концерти.
С откриването на сезона ще бъде пуснат и големият фонтан на площад "Независимост" в града. Той бе напълно обновен миналото лято и може да "изстрелва" воден стълб с височина до 41 метра. Уникалното за страната съоръжение разполага с над 2000 цветни комбинации.

Последни новини
Още от Новини