Лестър предоговаря условията по договора си с Puma

Шампионът на Англия започва да бере плодовете от триумфа си

Фен на Лестър. Снимка: Dario Pignatelli/Bloomberg Фен на Лестър. Снимка: Dario Pignatelli/Bloomberg

Хитът в Английската Висша лига - Лестър, който успя да я спечели в конкуренцията на отбори с много по-големи финансови възможности, започва да бере плодовете на успеха си и по отношение на парите.

Bloomberg съобщава, че клубът ще предоговори условията по спонсорския си договор с Puma – компанията, чиято екипировка използва Лестър. Условията по настоящия договор не са публични, но според източниците на Bloomberg парите, които Лестър получава от Puma, са само малка част от това, което обикновено получават шампионите на Англия.

Сега условията по договора ще бъдат предоговорени, макар че до неговия край остават няколко години.

Въпреки че подобни условия не са фигурирали в договора, Puma ще плати под формата на бонус за допълнителни маркетингови разходи на клуба, като ще финансира и традиционната обиколка с автобус с открит покрив, която шампионът на Англия прави.

За следващия сезон Puma ще произведе доста повече екипи, които официалните магазини на Лестър да продават, след като през този сезон се оказа, че има сериозен недостиг на фланелки около повишения интерес към отбора. Вместо 25 хил. компанията ще произведе до 90 хил.

 

Последни новини
Още от Новини