И Джон Кейсик се отказа

Не е ясно дали с Круз ще подкрепят Тръмп

Джон Кейсик, губернатор на Охайо и кандидат за номинацияна на републиканците пред избиратели в Мериленд на 13/4/2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg Джон Кейсик, губернатор на Охайо и кандидат за номинацияна на републиканците пред избиратели в Мериленд на 13/4/2016. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg

Последният съперник на Доналд Тръмп след вчерашното оттегляне на Тед Круз, губернаторът на Охайо Джон Кейсик обяви, че изоставя надпреварата за Белия дом, съобщи АФП.

„Докато днес прекратявам кампанията си, оставам дълбоко убеден, че Бог ще ме води по добър път“, каза Кейсик в Кълъмбъс, столицата на Охайо.

Губернаторът не спомена Доналд Тръмп в речта си, нито го подкрепи. Решението да се откаже последва победата на Тръпм в Индиана на първичните избори във вторник.

Платформата на 63-годишния Кейсик бе по-центристка от тази на конкурентите му. Той спечели подкрепа за социалните си позиции, особено в Ню Хемпшър, но не успя да събере достатъчно избиратели. Въпреки че изпревари останалите седем конкуренти, той не успя да спечели след Ню Хемпшир и родния си щат Охайо.

Сега вече пътят за Доналд Тръмп към номинацията на републиканците за изборите през ноември е свободен.

Не е ясно още дали Кейсик ще подкрепи Тръмп. Тед Круз също не е заявил подкрепата си.

Последни новини
Още от Новини