Sprint очаква да постигне голям ръст на печалбата

Компанията очаква оперативната печалба за годината, завършваща през март 2017, да достигне $1-1,5 млрд.

Клиент излиза от магазин на Sprint в Мичиган. Снимка: Laura McDermott/Bloomberg Клиент излиза от магазин на Sprint в Мичиган. Снимка: Laura McDermott/Bloomberg

Четвъртият по големина мобилен оператор в САЩ Sprint прогнозира ръст на годишната оперативна печалба, докато продължава да прави големи отстъпки в опитите си да привлече повече потребители, пише Investor.bg.

Цената на акциите на компанията скочи с 6 на сто до 3,70 долара преди старта на борсовата сесия.

Sprint, чийто мажоритарен собственик е японската SoftBank Group, обяви, че очаква оперативната печалба за годината, завършваща през март 2017 г., да достигне 1-1,5 млрд. долара. Това е значителен ръст спрямо 310-те млн. оперативна печалба, които отчете за годината, завършила на 31 март.

Базираната в Канзас компания обяви, че е привлякла 447 хил. абонати за четвъртото тримесечие, но не е успяла да отговори по този показател на очакваните от анализаторите 518 100 абонати според компанията за проучвания FactSet StreetAccount.

Sprint продължава да предлага големи намаления, за да привлече повече абонати. Тя оперира на един наситен пазар, на който се конкурира с по-големи играчи в лицето на Verizon Communications, AT&T и T-Mobile US.

Освен това компанията се опитва да свие разходите си, като затваря кол центрове и съкращава работни места, за да спести между 2 и 2,5 млрд. долара.

Същевременно тя се придържа към прогнозата си за коригирана печалба преди лихви, данъци и амортизация в размер на 9,5-10 млрд. долара за годината, приключваща през март 2017 г.

Oперативните приходи на Sprint за четвъртото тримесечие са спаднали до 8,07 млрд. долара от 8,28 млрд. долара година по-рано. Нетната загуба се е увеличила до 554 млн. долара, или 14 цента на акция, от 224 млн. долара, или 6 цента на акция.

Средната прогноза на анализаторите беше за загуба от 12 цента на акция и приходи в размер на 8,06 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Последни новини
Още от Новини