Бизнесът с кокосова вода

Майкъл Кърбън, съосновател и главен изпълнителен директор на Vita Coco

Кутии Vita Coco на рафт в магазин на Tesco,  Великобритания. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Кутии Vita Coco на рафт в магазин на Tesco, Великобритания. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Ссъоснователят и главен изпълнителен директор на Vita Coco Майкъл Кърбън за развитието на бранда и плановете на компанията за растеж, конкуренцията, новите продукти, интервю за Енджи Лау от Bloomberg Хонконг в предаването на 3 май 2016 "First Up".

 

Също както Apple и iPhone, можете да кажете, че сте създали сектор, в който имаме толкова голяма надпревара на продукти. Вие създадохте сектора преди 10г. Сега имате толкова много конкуренти, които ви имитират.

Голямата разлика между нас и Apple е в това, че продуктите ни са отворени. Днес десетки компании правят кокосова вода. Това е глобален бизнес за почти 2 млрд. долара. Ние сме най-големият играч глобално.

Продължаваме да се разширяваме и днес присъстваме на 31 пазари по света. Продължаваме да развиваме нови продукти.

Най-важното за нас е, че трендът за здравословно хранене и пиене продължава да расте по света. Ще видим още големи възможности за растеж за продуктите ни.

 

 

Кое ви прави различни?

Първо - фокус. Това е всичко, което правим. Ние сме момчетата от кокосовата вода.

Не продаваме Coke или Pepsi, заедно с кокосова вода. Ние правим само кокосова вода.

Второ - историята. Това е историята на предприемача, която хората харесват. По-важно е брандът. Той представлява определен начин на живот.

Това другите продукти го нямат.

Лайфстайлът на ескейпизъм, стилът на живот на бягството, забавленията, приятното прекарване, докато пиеш нещо наистина здравословно.

 

Сигурно не пречи на Мадона и Риана, които са сред инвеститорите ви. Тяхната маркетингова стойност, самото им присъствие е безценно. Но как ще ви помогнат, заедно с останалите звезди, когато накрая става дума само за избор на потребиштеля?

Това сигурно е най-голямата причина за растеж на категорията.

Първо - очевидно заради здравословния начин на живот.

Второ - способността ни да говорим за това.

Когато Мадона, Риана и Матю Маконъхи говорят, хората слушат. Те го правят в интервютата си. Дават много повече интервюта от мен.

Търсим още продукти в сегмента на кокосовите орехи.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

 

Последни новини
Още от Новини