Най-волатилните акции в Азия днес, 02.05.2016

Коментар на Енджи Лау, Ивон Ман, Хайди Лун и Шери Ан

Графика на най-волатилните акции в Азия за деня; снимка: Bloomberg TV Bulgaria Графика на най-волатилните акции в Азия за деня; снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Добре дошли на фондовата борса, нека видим какво следят нашите репортери в началото на търговската сесия в Азия. Започваме! 

Днес не беше особено трудно да се направи предположение за посоката, но все пак. Gungho Online правят мобилни игри, те са създателите на популярната игра „Puzzles and dragons“, която само преди 2 седмици премина 41 млн сваляния.

Добре, но защо акциите на Gungho Online са надолу? 

Проблемът е, че имат само една много популярна игра и искат да се развиват извън Япония и да навлязат на пазара в Америка, но се оказва доста трудно, само погледнете резултатите им за 1-вото тримесечие. 40% спад в приходите, 40% спад в оборота, 30% спад в печалбите, печалбата за акция спадна до 9,59$ от 13,18$ през предходната година. От друга страна, компанията е планирала доста неща за в бъдеще, те ще пуснат и „Puzzles and dragons X“ за Nintendo 3DS в края на юли, a Шери може би тайно ще иска да свали и нея.

Mitsu Engineering & Shipbuilding намалява част от загубите си, по-рано беше спаднала с 2%, но това е заради изключително лошия отчет за годината. Оперативната печалба, нетната печалба и приходите спаднаха. Печалбата им спадна с 20% спрямо предходната година, но те са доста оптимистично настроени за предстоящата година. Те увеличиха прогнозата си с 86%, но инвеститорите се съмняват в това, защото корабостроителите преминават през труден период, когато има забавяне в световния растеж. Виждаме какво става с  цените на петрола през тези две години, има и забавяния в проектите за нефтени платформи.

Как ще обясниш, че Tepco са надолу с 3,5%?

Да, електрическата компания на Токио отбеляза срив на печалбата си за цялата годината от 69%. Цената на акцията спада с 3,7% поради разходи за обезценка на активи на водно и електрически централи. Но, не трябва да забравяме и либерализацията на пазара на електроенергия в Япония. 

 

Последни новини
Още от Новини