Най-волатилните акции в Азия днес, 29.04.2016

Коментар на Енджи Лау, Шери Ан, Ивон Ман и Розалинд Чин

Графика на най-волатилните акции в Азия за деня; снимка: Bloomberg TV Bulgaria Графика на най-волатилните акции в Азия за деня; снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес е петък, нека видим какво следят нашите репортери на пазарите и кой ще се усмихва най-широко в края.

LG Display не се движи изобщо, докато инвеститорите се опитват да преценят до колко важна ще е инвестиция от 1,5 млрд долара във виетнамска компания. Другата новина при тях, е че като доставчик на Apple, те получават 30% от приходите си от Apple, а акциите ѝ спаднаха през нощта.

Samsung Heavy казаха, че Shell са анулирали сделка на стойност 4,6 млрд. долара за закупуване на три нефтени платформи, защото са сред компаниите, които пострадаха от ниските цени на петрола.

Аз със сигурност отивам. Тридневното повишение на суровия петрол със сигурност помага на Beach Energy в Сидни. Освен това, те обявиха, че продажбите им за третото тримесечие са спаднали с 5%, но обемът на продажбите през март се е увеличил с 5%. Също така, компанията увеличи производствените си цели между 9,5 и 9,8 млн барела петрол. Рейтингът на компанията беше увеличен до купувай” от Bank of America Merrill Lynch. Акциите на компанията се сринаха с 40% през тази година, но днес изглеждат много позитивно.

 

Последни новини
Още от Новини