UBS следи сондажите преди референдума

Бил О'Нийл, директор UK Investment, UBS Wealth Mgmt

Централата на UBS AG в Цюрих, Швейцария. 2/2/2016. Photographer: Michele Limina/Bloomberg Централата на UBS AG в Цюрих, Швейцария. 2/2/2016. Photographer: Michele Limina/Bloomberg

Бил О'Нийл, директор UK Investment, UBS Wealth Mgmt коментира очакванията за настронията на пазара преди референдума на 23 юни 2016 - интервю за Анна Едуардс от Bloomberg Лондон на 27 април 2016.

 

Очакванията от сезона на отчетите за банките като цяло бяха доста ниски. Как се вписва това с представата ви за ситуацията като цяло?

Това отново е отражение на средата на ниска инфлация, без повишения на доходността. Трудна среда за енергийния сектор.

Голямата история, позитивът в Еврозоната са очакванията за значително подобрение на търсенето на кредити. Виждаме го в ръста на кредитите.

Скромно на годишна база, но се очаква да се ускори.

Дали ще се влее към Великобритания и континента? Не непременно в момента.

 

Това, което правят централните банки по света ли е причината за подема в кредитирането, който виждате?

Определено ЕЦБ играе много голяма роля. Бизнесът и потребителите също са на нивото, в което да повишат търсенето.

 

Какво ще кажете за сезона на отчетите в по-общ план? Или е твърде рано?

Интересно е колко ограничен топлайн имаме, в САЩ и Европа. Всичко това е заради изпълнението на програмите за съкращаване на разходите.

Има някои признаци, че нещата може да се подобрят, особено влиянието на ръста на долара и спада на енергийните цени.

Все още в САЩ имаме доста скромни резултати и малко по-добри в Европа. Говорим за среда на средни до високи едноцифрени печалби в най-добрия случай.

 

Barclays тази сутрин съобщиха, че са предпазливи с наближаването на 23 юни и референдума за оставане или излизане на Великобритания от ЕС. Вашите очаквания за работата на пазара преди тази дата какви са?

Смятам, че ще се водим доста от сондажите. Можем да кажем, че пазарът вече е взел решението си още в края на февруари и началото на март за риска.

Важното сега е да се следи развитието на нещата при избирателите, които още не са решили - коя страна ще изберат. Също и намеренията за гласуване.

В момента сякаш нещата започват да се накланят в полза на кампанията за оставане в ЕС.

 

Последни новини
Още от Новини