Tag Heuer се превърна в поредния спонсор на Висшата лига

Четири от седемте спонсорски компании вече са ясни

Четири от седемте спонсора на Висшата лига за новия сезон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria. Четири от седемте спонсора на Висшата лига за новия сезон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

От следващия сезон английската Висша лига няма да разчита на главен спонсор, какъвто до момента беше Barclays. Британската банка остава сред спонсорите на английското първенство, но вече няма да спонсорира Висшата лига с 40 млн. паунда, както досега, в замяната на това името ѝ да бъде част от името на Висшата лига.

За сметка на това Висшата лига ще разчита на множество официални спонсори в различни сфери. Nike ще бъде официален спонсор за топките, EA Sports ще бъде спонсор за спортните технологии. Ще има и официална бира на Лигата.

Последните новини в този аспект идват от швейцарския производител на часовници Tag Heuer, който подписа 3-годишен спонсорски договор с Висшата лига на стойност 15 млн. паунда. Логото на компанията ще бъде поставено на таблото на четвъртия съдия, с което той показва колко е добавеното време на мача и номерата на смените. Tag Heuer вече има договори с германската Бундеслига и с Американската МЛС.

„Това вероятно е най-големият ни спортен спонсорски договор“, каза Роб Дайвър, генерален директор на Tag Heuer за Великобритания.

Повече за финансирането на Висшата лига, на отборите в нея и алтернативните инвестиции във футболни бонове можете да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини