Селфи-дрон на хоризонта

Зората на дроновете с изкуствен интелект

Левитиращият дрон на Zero Zero Robotics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Левитиращият дрон на Zero Zero Robotics. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Коментар на Менг Киу Уанг, съосновател и главен изпълнителен директор на Zero Zero Robotics за дроновете с изкуствен интелект на компанията, как те работят и за какво се използват. Интервю на Енджи Лау в предаването First Up на Bloomberg TV.

Ем Кю, както обичате да Ви наричат, защо искаме да имаме това нещо? Какво е това?

Това, което държа в ръцете си е левитираща камера. Това дава възможност за нови перспективи и ъгли под които да се снима всичко, което обикновено снимаме, но от съвсем различна гледна точка.


Всъщност това е селфи-дрон?

Обичам да я наричам левитираща камера, но да, вие сте права, това е дрон за селфита.


Ще ни превърнете в нация от нарцисисти, въпреки че може би вече сме такава.

Има толкова много изобретателни хора, които правят креативни неща. Ние искаме да им дадем възможност да споделят своята гледна точка и да я представят на света.

 

Започнахте своята компания преди две години. Какво ви даде идеята за този продукт?

В света, в който живеем, можем да видим всичко, освен самите себе си и никой не може да има този поглед от високо, отгоре върху себе си. Например как говорим ние с теб тук. Искам да дам разширя кръгозора на хората и да обогатим живота им с уреди, като този.


Мислите ли, че китайският потребител с това забавяне на китайската икономика има свободни средства, за да ги похарчи за това устройство. Колко струва тази камера

Цената зависи от вида на устройството, но определено е под 600 долара.

 

Щатски долари?

Да, щатски.


Добре! Това се казва скъпо селфи.

Тук вътре има много технология, поставена върху тази мрежа, която е от много специален материал. Не мисля, че това е продукт, към който всички ще се втурнат незабавно, но когато видите какви снимки и видеа могат да бъдат направени с тази камера, мисля, че ще се удивите и ще се промени мисленето Ви.


Китай може да бъде креативен, както можем да видим в Хонконг. Много селфи-стикове вече могат да бъдат видени на доста места. С ръста, който очаквате за вашата компания, във вашите представи виждате ли голям брой дронове, които да левитират наоколо и да правят снимки. И как мислите ще се отнесат към Вашето изобретение общинските и държавни регулаторни органи.

Повечето рестрикции, които се поставят от регулаторните органи се отнасят до сигурността на хората, а този дрон е напълно безопасен. Той е много лек и е покрит с мрежеста материя. Не притеснява останалите. Това е един много приятелски настроен продукт.


Да се надяваме!

Но, хората трябва да го използват разумно. Да.


Добре. Кажете ни как работи.

Тук има един бутон. Трябва да го натисна за три секунди.


Мога ли да видя колко тежи? Наистина е много лек!

238 грама.


Има ли обяснения за хора, като мен, които никога не... Мога ли да се справя? Ето, че успях.

Да. Изпраща съобщение за поздрав. Ето така става. Много е лесно. Има само един бутон. Натискаме го. И, когато го пуснем, то левитира.


Какво прави в момента. Разпознава ли лицето Ви?

В момента просто левитира. Ще го направя отново. Мисля, че изпитва известни затруднения под прожекторите, защото има вградена камера, насочена надолу, която снема 60 кадъра в секунда на това, което вижда в момента.


Няма да го използвам, когато пред мен има купчина хартия. Особено ако това е единственото копие на новия ми роман. Много благодаря, че бяхте с нас.

 

Последни новини
Още от Новини