Печалбата на Total надхвърли очакванията

Спадът достигна само 40%

Петролна рафинерия на Total. Снимка: Jochen Eckel/Bloomberg News Петролна рафинерия на Total. Снимка: Jochen Eckel/Bloomberg News

Една от най-големите петролни компании в света – френската Total - се превърна в поредната, отчела по-добри от очакваните финансови резултати за първото тримесечие на 2016. Печалбата на компанията за първото тримесечие бележи спад от 37%, което е по-малък спад от очаквания от анализаторите. За това помогнаха ограничаванията на разходите, ръста в производството и по-високите приходи в рафинериите.

Нетната печалба достига $1,64 млрд. спрямо $2,6 млрд. година по-рано, докато анализаторите очакваха тя да достигне $1,25 млрд. Спадът в печалбата е в размер на 40%.

Total ще продължи с ограничаването на разходите си, като през тази година ще ги съкрати с $2,4 млрд., а през 2017 – с $3 млрд. През тази година ще бъдат продадени и активи на стойност $4 млрд., като част от плана да бъдат продадени активи на стойност $10 млрд. между 2015 и 2017.

Петролното и газовото производство на компанията се увеличи с 4% през първото тримесечие на годината до 2,48 млн. барела дневно.

Последни новини
Още от Новини