Ще оформим бъдещето в индустрията: BMW

Йън Робъртсън, глобален директор Продажби, BMW

BMW i Vision. Мюнхен, 16 март 2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg BMW i Vision. Мюнхен, 16 март 2016. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Какви са плановете на BMW за бъдещето? Интервю на Йън Робъртсън, глобален директор Продажби, BMW на автосалона в Китай за Bloomberg. 25 април 2016. Робъртсън коментира данъчните стимули в Китай, скандала с тестовете за СО2, пазарът на SUV и електромобилите.

 

Кажете ми повече за този SUV зад вас. Защо го представяте сега и как се позиционирате спрямо Mercedes, защото те направиха премиерата си - китайска кола за китайските потребители на 24 април.

Преди 10г. представихме първата дълга база на Cерия 5, специално за китайския пазар. Колата постигна успех от първия ден. Надградихме със Серия 3 дълга база и естествената стъпка бе да направим дълга база SUV.

Това е първият дълъг SUV модел X1, първият в света. Ние имаме голям успех с първото поколение. Второто поколение се очаква до 3-5 месеца и успехът е огромен.

Продажбите ни растат и го виждаме по цял свят.

 

Сегментът на SUV е пренаситен в момента. Знаем от данните на Mercedes, че ви настигат. Застрашено е първото ви място в луксозния сегмент в Китай.

Имаме много добър бранд тук. Миналата година продадохме 465 000 коли. Това е най-големият пазар в света.

Тази година, с промените в моделите и новите, които ще излязат, ще видим вероятно едноцифрен ръст.

Глобално обаче имаме добро първо тримесечие и продължаваме да работим.

 

Някои анализатори твърдят, че BMW няма достатъчно продукти. Ще ускорите ли седана от Серия 4, който е планиран за 2017? Ще увеличите ли работата, за да го покажете по-скоро?

Серия 5 е лидер в сегмента. От тази гледна точка е огромен успех.

В момента работим по новото поколение и това ще стане по график.

Имаме още една малка концептуална кола на щанда ни. Тя също ще се продава в Китай като локализиран модел.

Локализираната ни позиция от три модела в модела ще се развие до 6 модела съвсем скоро.

Ще видите още потенциал за растеж.

 

Данъчните облекчения сигурно не ви засягат много - за 1,6-литровите двигатели правителството дава 5% данъчно облекчение от края на миналата година. Говорихме с Ford за това и те казаха, че вероятно правителството ще провери ефекта на мярката, за да реши дали да продължи. Какво мислите?

Има редица фактори, които се отразиха миналата година на пазара. Определено пазарът се нормализира, забави се и разбира се, правителството въведе редица стимули. Повечето бяха в това, което наричам сегмент на обемите, но и също така сега виждаме повече усилия към хибридите.

Много местни продукти влизат в този сегмент. Ние имаме вече много хибриди. Серия 7, която има 49 грама СО2 - нечувано напоследък - е вече на пазара.

Повече автоновини четете тук.

Вижте концептуалните модели и новите електромобили и хибриди, показани на автосалона в Пекин от 25 април до 4 май 2016.

Гледайте цялото интервю във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини